Trainer - Sport Effective

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Wat is Sports Effective


Wie ben ik ?

Mijn naam is Martijn Poortvliet, geboren in Vlissingen maar nu al geruime tijd wonende in Dreischor (Schouwen-Duiveland).
Mijn passie is sporten en gezonde voeding. Dit zijn voor mij een van de belangrijkste elementen.


Ik heb in mijn kinder- en tienerjaren veel gesport. In eerste instantie vooral voetbal, vanaf mijn 17e ook veel fitness.
Na mijn huwelijk is het sporten een beetje blijven liggen. Door gebrek aan beweging in combinatie met ongezond eten ontstond een enorme gewichtstoename.
Zo'n 6 jaar geleden ben ik daarom weer begonnen met sporten. Ik ben begonnen met hardlopen.
Doelstelling was om in 1,5 jaar mee te doen aan de Kustmarathon. Dit is uiteindelijk gelukt en heeft een nieuwe periode ingeluid.

Na de Kustmarathon heb ik het jaar daarop de Marathon van Berlijn gelopen. In de afgelopen jaren ben ik blijven hardlopen.
2 jaar geleden heb ik de overstap gemaakt naar baan atletiek, voornamelijk de sprint afstanden (100 en 200 m). Doordat ik op de baan bezig was ben ik steeds meer krachttraining gaan doen.
Eerst alleen voor de sprint, maar na een liesblessure ben ik steeds meer richting Crossfit trainingen gegaan.
Hierdoor ben ik steeds meer gaan doen binnen de atletiek. Momenteel geef ik nu zo'n 3 jaar training aan de junioren bij AV Delta Sport in Zierikzee, tevens ben ik eindverantwoordelijke voor het volledige jeugdtrainingsprogramma binnen de vereniging.

Op dit moment zijn Crossfit en gewichtheffen mijn grote passie en mijn doel is dan ook om hier zoveel mogelijk aan competitiewedstrijden mee te doen

Passie:
Mijn passie ligt bij het helpen van mensen om een blijvende gezonde levenstijl aan te leren. Voeding en sporten is hierin een must.
Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, het vergt vaak alleen enkele keuzes in manier van leven.

Daarnaast ben ik zelf een gepassioneerd sporter, vooral Gewichtheffen en Crossfit. Ik vind erg leuk om mensen hiermee in aanraking te laten komen.

Ervaring:

In de loop van de jaren ben ik steeds meer groepen gaan trainen. In eerste instantie vooral hardloopgroepen, vanuit eigen ervaring de mensen helpen met doelen te bereiken.
Nadat ik de opleiding Sportmassage had afgerond ben ik steeds meer richting frunctioneel trainen gegaan.
In de loop van de jaren heb ik verschillende Bootcamps gegeven en heb ik individueel mensen geadviseerd voor training en voeding. Dit was altijd vrijblijvend en zonder kosten.
Sinds 5 jaar geef ik nu wekelijks training atletiektraining. Niet alleen in de atletiek onderdelen, maar ook op het gebied van functionele (kracht) training.
Belangrijk bij het halen van optimale sportprestaties is altijd juiste (hoeveelheid) voeding, juiste training en genoeg rust. Dit geldt niet alleen voor topsporters, maar voor ieder mens.


Opleidingen/Cursussen:

- Crossfit Trainer Level 1
-  Crossfit Trainer Level 2
-  Catalyst Athletics Level 1
-  Sportmassage
-  Gewichtheffen (Torokhtiy/Klokov/Cannella/Adapt)
-  BBAT3 (Basis Baan Atletiek Trainer 3)
-  Diverse lezingen en onderzoeksstukken omtrent voeding


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu